AHIEVRANLI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

kırsehir ahi evran universitesi sınıf öğretmenliği forum sitesi

AnasayfaPortalliAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

aksaray tanıtım

YazarMesaj
umut_gk
Adminastratör
umut_gk

oyuncu puanı : 1

aksaray tanıtım Empty
MesajKonu: aksaray tanıtım   aksaray tanıtım Icon_minitimePtsi Ara. 31, 2007 2:51 pm

aksaray tanıtım Aksarayui9
1923 yılında il olan Aksaray,1933 yılında Niğde'ye bağlanmıştır Daha sonra 1989 yılında tekrar il olan Aksaray Türkiye'mizin 68. vilayetidir.Merkez İlçe nüfusu 132.000 olup Ankara,Konya,Nevşehir,Kırşehir ve Niğde illeriyle komşudur.İlçe sayısı 6 olup bunlar Ağaçören,Eskil,Gülağaç,Güzelyurt,Ortaköy ve Sarıyahşi'dir.48 tane Belediyeye ve 148 tanede Köye sahiptir. Konumu itibariyle Kapadokya'nın giriş kapısı olarak kabul edilmektedir.İl sınırları içerisinde Hasandağı,Ihlara Vadisi,Yeraltı Şehirleri ve Peribacaları gibi turistik yerleri barındırmaktadır.Yine Dünyaca ünlü Taşpınar Halıları Taşpınar Kasabasında dokunmaktadır.

Aksaray, M.Ö. 8. bin yıla kadar uzanan tarihi, günümüze kadar hüküm süren çeşitli medeniyetlere ait kültürel varlıkları, tabii güzellikleri ve ticari bir merkez olması dolayısıyla hiçbir dönemde önemini yitirmemiştir. Kapadokya'nın kapısı konumundaki Aksaray, kültürel varlıkları yanında doğal zenginlikleri ile de ziyaretçilerine değişik ve ilginç tatil olanakları sunmaktadır. Orta Anadolu Bölgesinde, tarihi İpek Yolu'nun önemli merkezlerinden birisi olan Aksaray, günümüzde de doğu-batı ve kuzey-güney yönleri arasında uzanan ana bağlantı yollarının kavşağında yer almaktadır. Güzelyurt'u, Ihlara Vadisi, SultanHanı, Eğri Minaresi, kış sporları turizm merkezi ilan edilen Hasan Dağı ve Ziga Kaplıcaları ile Anadolu'nun ortasında çekici bir merkez konumuna gelmiştir.
by_kara_vicdanlı_68
https://ahievranli.yetkin-forum.com

aksaray tanıtım
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» aksaray resimler